Építészterv.hu

» Építészeti tervezés

» Árak

» Alaprajzok

» Energetikai tanúsítvány

» A+ vagy passzív ház?

» Kérdések-válaszok

» Referenciák

» Cégismertető

e invest Kft.

e-invest Kft.

Nagy Antal: 06 20 220 31 01
E-mail: info@epiteszterv.hu

építészeti tervezés - 3D-s látványtervek - makettek

Ügyfeleink véleménye

Hálásak vagyunk korábbi megbízóinknak, hogy véleményükkel segítenek  objektív képet adni munkánkról. 
Tovább

Milliók szigetelésre és alternatív gépészetre?

Valóban jobban jár ha nem csatlakozik a gáz hálózatra?
Érdemes 20 cm szigeteléssel borítani a házat?
Tovább

Milliók szigetelésre és alternatív gépészetre?

Valóban jobban jár ha nem csatlakozik a gáz hálózatra?
Érdemes 20 cm szigeteléssel borítani a házat?

Ha tisztán gazdasági oldalról közelítjük meg a kérdéseket, akkor egyértelműen NEM a válasz. Ez nem szemlélet kérdése, hiszen konkrét számok igazolják ezt.

Cégünk nemcsak tervezőirodaként, hanem generálkivitelezőként is tevékenykedik. Nagyon komolyan vesszük, hogy folyamatosan konzultáljunk és információkat gyűjtsünk - 2-3 év elteltével is - korábbi megbízóinktól, hogy valós adatokat kapjunk a házak üzemeltetési költségeiről.

Egy leendő építtető csak a gyártók statisztikai és laboratóriumi számításai alapján tud mérlegelni annak kapcsán, hogy vajon érdemes-e még több pénzt elköltenie szigetelésre vagy esetleg a gáz fűtés helyett valamilyen alternatív fűtési megoldást választania.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a pénzügyi szempontok mellett a környezet megóvása is fontos szempont, bár ezt nem tudjuk forintosítani.

Ezt a házat 2008-ben terveztük és kiviteleztük Veresegyházán egy fiatal házaspárnak, akik megosztották velünk az épület üzemeltetési költségeit, mi pedig leírjuk, hogy mennyibe került a kulcsrakész kivitelezése. Emellett elkészítettünk egy fikciós számítást arra vonatkozóan, hogy emelt műszaki paraméterekkel mennyivel lett volna drágább a kivitelezés és várhatóan mennyi energiát takarítottak volna meg ezáltal.
(A ház 129 m2 hasznos alapterületű, egyszintes, déli tájolású. Fűtési szezonban 23 C fokra állították a termosztátot. A nappali-étkező-konyha belmagassága a nyitott fedélszék miatt 4,5 m, ami kb 20-25%-kal növelte a fűtési költséget.)


veres_rezsi1_400veres_rezsi2_400

rezsi_tablazat_veres_400
 

A számításból kiderül, hogy a 6.400.000.- Ft-os kivitelezési többlet költség 216.000.- Ft/éves megtakarítással nagyon hosszú idő alatt térülne meg.
Ilyen esetekben gyakran szegezik nekünk, hogy a hőszivattyús rendszer hűtésével szembe kell állítani a klíma rendszer telepítését. Azonban 2010 és 2011 nyárán egyszer sem melegedett fel a ház 24 fok fölé. A drágább kivitel mellett szólhat egy esetleges pályázati lehetőség megnyerése, ami az eddigi támogatások mértékét ismerve max 5,6 mFt lehetne, de átlagosan 2-3 mFt-nál magasabb kifizetés eddigi pályázataink során nem gyakran fordult elő.

 
Vissza
 

Építészeti tervezés | Árak | Alaprajzok | Energetikai tanúsítvány |
A+ vagy passzív ház? | Kérdések-válaszok | Referenciák | Cégismertető | Oldaltérkép

e-invest Kft. - WEBműHELY
Fotógaléria