Építészterv.hu

» Építészeti tervezés

» Árak

» Alaprajzok

» Energetikai tanúsítvány

» A+ vagy passzív ház?

» Kérdések-válaszok

» Referenciák

» Cégismertető

e invest Kft.

e-invest Kft.

Nagy Antal: 06 20 220 31 01
E-mail: info@epiteszterv.hu

építészeti tervezés - 3D-s látványtervek - makettek

Ügyfeleink véleménye

Hálásak vagyunk korábbi megbízóinknak, hogy véleményükkel segítenek  objektív képet adni munkánkról. 
Tovább

Milliók szigetelésre és alternatív gépészetre?

Valóban jobban jár ha nem csatlakozik a gáz hálózatra?
Érdemes 20 cm szigeteléssel borítani a házat?
Tovább

Ügyfeleink véleménye

Hálásak vagyunk korábbi megbízóinknak, hogy véleményükkel segítenek  objektív képet adni munkánkról. 

Néder Melinda

neder_melindaBelsőépítészként könnyebb feladatom volt a tervezővel való kommunikáció, hiszen hasonló területen dolgozunk. Azonban a belső tér elrendezése és az épület energetikai és építészeti tervezése egészen más feladatot jelent. Ezért is hagytam, hogy az első vázlatterveket Gábor (az építészmérnök) úgy készítse el, hogy nem árulom el neki minden gondolatom, ötletem. Annyira ráérzett a dologra, hogy az első vázlattervbe azonnal beleszerettünk és csak apró módosítások voltak szükségesek a végleges terv elfogadásához. Nagyon sok segítséget és támpontot jelentett, hogy Anti (a kivitelező) folyamatosan küldte nekünk az árajánlatokat az épületre és az egyéb kiegészítő extrákra (pl: kandalló, redőny, riasztó, stb...) vonatkozóan. epitesz_mernokA tervezés roppant gyorsan ment, talán 3 hét se volt, a bürokratikus engedélyezési eljárást nélkülem megoldották, így tényleg csak a szép dolgokra emlékszem. Ma is büszkén mutatjuk meg házunkat barátainknak és a referencia látogatóknak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a tervezést és kivitelezést olyan cégre bízza, ahol szorosan együttműködnek a felek, mert így tényleg csak a színeket, burkolatokat és egyéb esztétikai dolgokat kell kiválasztani

 

Micsinai Tibor

micsinai_arckepElső feladatként egy megfelelő telket kerestem. Sokat nézelődtem, mire sikerült kiválasztanom a számomra ideálisnak tűnőt. Veresegyházán egy lejtős, szép panorámás telket vásároltam. Akkor nem gondoltam arra, hogy szükséges tervezővel beszélnem, mielőtt a telket kiválasztanám. Azonban a tervezési fázisban hamar kiderült, hogy az eredeti elképzeléseimhez képest csak erősen más elrendezésű épületet lehet rá tervezni. Utólag azt mondom, hogy szerencsére az viszont nagyon jól sikerült. Nem voltak előtte ismeretlenek az olyan fogalmak mint tájolás, széljárás, lejtés, beépítési százalék, azonban az, hogy a helyi építési szabályozások betartása mellett, a telek természeti adottságait maximálisan kiaknázó épület megszülethessen roppant komplex feladat. Az építészeti tervezés során, nem csak a leendő épület külső megjelenésére és helyiségbeosztására koncentráltunk, hanem már ebben a fázisban is folyamatosan egyeztettünk a belsőépítésszel. Számomra fontos volt az is, hogy egyedi tervek alapján készült téglaházat is lehet fix négyzetméter áron építeni. Sőt, a tervezés is fix díjjal működik. A bemutatkozó megbeszélést követően két nappal már a teleknél találkoztam Scholtz Gábor építész-tervezővel. A tervezési szerződés aláírása után két héttel bemutatta az első vázlatterveket és látványképeket. Nagyon tetszett, hogy személyesen átbeszéltük a tervet. Ezt hazavittem és e-mailen egyeztettük az apróbb változtatásokat. A terveket 1 hónap múlva már beadhattuk az önkormányzathoz. Minden szükséges dokumentumot beszereztek, nekem csak aláírnom kellett. passziv_haz_tervezes_01Számomra megnyugtató volt az is, hogy Nagy Antal, aki a kivitelezésért volt felelős, mindvégig részt vett a tervezési egyeztetéseknél, így gyorsabban kiválaszthattuk a lehetséges esztétikai és gépészeti megoldásokat.Amíg az engedélyezés zajlott, addig megkötöttük a szerződést az építésre. Azért is sokat tettek, hogy a jogerős építési engedély minél hamarabb meglegyen. Persze mindez az Ő érdekük is volt, hiszen így hamarabb kezdhettek neki az építésnek.

 

Dr.Parrák Zita és Dr.Széchenyi Kornél

passziv_haz_tervezes_400_012007-ben váltani szerettünk volna addigi sorházi lakásunkból és a meglepően gyors eladás után új ház után kutakodtunk. Nem találtunk megfelelőt. Ezután döntöttünk úgy, hogy belevágunk egy építkezésbe. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a tervezést és kivitelezést egy kézbe adtuk, mert azóta rengeteg horror sztorit hallottunk ismerőseinktől. Az első ceruza vonástól a beköltözésig 13 hónap telt el, ami egy alápincézett kétszintes, egyedi tervezésű ház esetében rendkívül gyorsnak mondható. Nagyon összeszokott párost alkotnak (Scholtz Gábor építészmérnök és Nagy Antal kivitelező), ami nekünk csak előnyt jelentett. A tárgyalások során mindketten részt vettek, így nem volt meglepetés számunkra a várható kivitelezési költség. passziv_haz_tervezes_400_02Elmondtuk, hogy mekkora összegből, mit szeretnénk és a többit rájuk bíztuk. Sok olyan információt is megtudtunk amit semmilyen internetes fórumon nem találtunk. Tisztában vannak a legújabb technológiákkal és nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megmutatták. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a céget, mi újra Őket választanánk.

 

Pénzes Richárd és Hajdú Hajnalka

p1040335_4002011 novemberében kezdtünk el kivitelezőt keresni, akkor még Prokoncept technológiában gondolkodva. Interneten találtunk rá a SzaNaKa Kft-re, akik mind ezzel a technológiával, mind hagyományos téglaépítéssel is foglalkoznak. Az első perctől kezdve szimpatikusak voltak, minden kérdésünkre maximálisan kielégítő, szakmailag precíz válaszokat kaptunk és végül tégla ház mellett döntöttünk.  Örömmel vettük, hogy komplett szolgáltatást nyújtanak, szoros kapcsolatban állnak építész-tervezővel is. Amikor Scholtz Gábor építészmérnökkel találkoztunk a telkünkön, már körülbelüli elképzeléseink voltak az elrendezés tekintetében csak beleestünk abba a hibába, hogy nm terén kicsit túllőttünk azon, amit valójában szerettünk volna. Ehhez kellett Gábor, aki mind a telek fekvését, benapozottságot, szélirányt stb… figyelembe véve adott hasznos tippeket és készített elsőre olyan tervet számunkra, ami maximálisan megfelelt elképzeléseinknek és természetesen anyagi korlátainknak.  A tervezés folyamata még talán 1 hónapot sem vett igénybe és már kezdődött az engedélyeztetés, amit szintén nagyon hamar sikerült elintéznie. Nagyon szimpatikus és praktikus volt, hogy Nagy Antal is mindig jelen volt a megbeszéléseken, ami jelentősen lerövidítette a tervezési időtartamot, mivel egyből kaptunk kalkulációt is az adott módosításokra vonatkozóan (amiből nem volt sok szerencsére). Nagyon sok időt és kellemetlenséget spóroltunk meg magunknak azzal, hogy olyan szakemberekre bíztuk leendő otthonunk megtervezését és kivitelezését, akiknek jelentős tapasztalatuk van e téren, hasznos tanácsokkal tudtak ellátni minket és nem kellett azon aggódnunk, hogy valami nem úgy fog sikerülni, alakulni, ahogy megbeszéltük. Sajnos a mai világban építkezés terén nagyon nehéz rátalálni egy megbízható és főleg összeszokott csapatra, ez nekünk sikerült, köszönet érte.

 
Vissza
 

Építészeti tervezés | Árak | Alaprajzok | Energetikai tanúsítvány |
A+ vagy passzív ház? | Kérdések-válaszok | Referenciák | Cégismertető | Oldaltérkép

e-invest Kft. - WEBműHELY
Fotógaléria